Suomeen saatava antiterrorismi-laki

Suomen on kriminalisoitava terrroristitoimintaan osallistuminen ulkomailla.

Englannissa ulkomailla suoritetuista terroriteoista joutuu vastuuseen kuin kotimaassa. Myös teorroristikoulutukseen osallistuminen on rangaistavaa. Nykyään moni konflikti on jonkin  ryhmän, joskus kansainvälisen ryhmän aiheuttamaa ja kohteena valtion laillinen hallitus. Sodankäynnin luonne on muuttunut.  Jo terroristikoulutukseen ja ulkomailla sotaan ja julmuuksiin osallistumiseen voisi puuttua. Tämä poistaisi suomalaisten terrorismia ulkomailla ja kotimaassa ja eräitä muita ongelmia. Vältettäisiin Ruotsin ongelmia. Suomella on kv-sopimuksia aiheesta.

Lain säädännässä ei tule mielivaltaisesti ulottaa käsitettä terrorismi tulkinnanvaraisiin ajatusrikoksiin, esim. DDR-tyyliin. Käsitettä joudutaan täsmentämään. Suomettuneessa Suomessa on tällainenkin vaara.

Tanskassa kriminalisoitiin terroristitoiminta. Siellä tanskalaisten rauhanturvaajien vastapuolelle asettuminen rinnastettaan jo maanpetokseen. Myös Suomessa on vastaava tilanne rauhanturvaajilla tai kansainvälisten joukkojen osana.

Useat kansainväliset turvallisuuspoliittiset asiantuntijat ehdottavat tätä lakia ratkaisuna. Muuten asiaan ei voida puuttua.
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/76592-tutkijat-suomeakin-puhuttavasta-isis-ongelmasta-ei-pida-antaa-palata

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2648480/Brits-returning-fighting-Syria-face-life-jail-new-criminal-offence-committing-terrorism-abroad.html

http://www.bbc.com/news/uk-25678300

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *