Perussuomalaisilla on paremmat diplomaattiset suhteet

Perussuomalaisia tekijät käyttävät myös järkeä eikä pelkästään tunnetta tekemisissään. On tajuttava todellisuus ja suhteellinen koko ja vaikutus ja miten todellinen maailma pyöriin. Usein ei kannata sanoa ihan kaikkea.

Juuri nyt on Perussuomalaista Ulkoministeri Timo Soini, kansanedustaja Laura Huhtasaari USA:ssa virallisena vieraana rukousaamiainen tapahtumassa, jossa On Donald Trump mukana. Tätä pidetään erittäin tärkeänä keskustelufoorumina, jopa tärkeämpänä kuin YKn yleiskokousta.  Perussuomalaiset onnittelivat suurvallan uutta presidenttiä. Monet muut haukkuivat ja haukkuvat yhä , erään agendan mukaan, mistä on haittaa heille. Vallankumous USA ei ole odottavissa. Miksiköhän heitä ei kutsuttu ?
https://demokraatti.fi/kolme-suomalaispoliitikkoa-rukousaamiaiselle-yhdysvaltoihin-puhujana-trump/

Yleensä kannattaa miettiä mikä on oma tavoite ja mitä kannattaa sanoa. Uusi politiikka tuntuu olevan  huonot suhteet joka suuntaan, tasapuolisesti. Ja saada oma naamansa mediaan haukkumalla. Raja onkin saatu täyteen toisten aseita. Mitä hittoa yritetään saavuttaa haukkumalla itää ja länttä ja kaikkia ? Tarvitaan paljon lisää diplomaattiosaamista, järkeä ja pelisilmää suureen maailman juonittelupeliin.

Perussuomalaiset, Soini  ja Venäjän suhteet. Vierailut 2016. Ministeritapaaminen ja Putin Kultarannassa 2016.7. Venäjä on Suomen rajanaapuri.  http://yle.fi/uutiset/3-8972701

Perussuomalaisilla on myös hyvä maine joka suuntaan, jopa yllättäviin suuntiin. Tapana kun ei ole antaa päättömiä uhkavaatimuksia ja lausuntoja.  Hyvä suhteet on myös itäänpäin Venäjälle, Putiniin ja jopa Pohjois-Koreaan. PS:llä on hyvät suhteet myös Britanniaan ja TKIP-puoleueeseenkin, joka oli Brexitin takana. Hyvät suhteet ja neuvotteluyhteys on myös EU-kriittisiin puolueisiin, joiden kannatus on monissa maissa 20 % luokkaa ja odotetaan vaalivoittajia. Keskustelemme myös niiden kanssa, joita muut ovat laiminlyöneet. Ja tietysti myös valtavirtaan päin on puhevälit. PS on mukana pelissä. Tällä on merkitystä.

Suomen tärkein puolustuspolitiikka on olla hyödyllinen muille kansakuntana ja olla hyvissä puheväleissä kaikista asioista. Muuten meitä ei edes olisi.  Meitä tarvitaan edelleen neuvottelijana ja rauhanvälittäjänä ja puskurinakin Venäjään päin.  Siksi pitää älytä olla puuttumatta maiden sisäisiin asioihin, joihin emme voi vaikuttaa eikä ole sanottavaa hyötyä. Suomalaisia on ollut vuosia rauhanneuvottelijoina vaikeimmissa konflikteissa juuri puolueettomuuden ja maltillisuuden takia. Sillä voidaan oikeasti vaikuttaa ja pysyä itsenäisenä. Tämä on myös pasifistinkin ihanne vaikka samalla pidetään uskottavuus.

Osa suomalaisista poliitikoista ja vaikuttajista on antanut tunteellisia, varsin jyrkkiä ja puolueellisia kannanottoja. Näitä ihmisiä ei ole sitten paljoa kutsuttu kansainvälisiin foorumeihin, vaikka media on rakastanut heitä laajalla levikillä vain Suomessa. Usein tyhänpuhujat kertovat että tyhjänpuhumista, small talkia, toisten ajan tuhlaamista arvostetaan, kun ei muuta osata.  Vaikka näin ei ole tekijöiden parissa, kun maailman johtajat sanovat suoraan. Suomalaisia arvostetaan, koska pidetään focus. PSssä joskus sanotaan suoraan, mikä voi tuntua oudolta jos on tottunut tyhjänpuhumiseen ja totuuden kaunisteluun.  Propagandasta on vaikea löytää mikä on totta, eikä media sitä kerro. Otsikotkin muuttuu kun oiotaan tosiasioita.  Pienet osatotuudet mediassa voivat tunteella tuntua oikealta, jos ei katso koko kuvaa.  Kun johonkin laitetaan rahaa niin se joltain muulta pois, koska yhteinen kassa on rajallinen ja nytkin eletään velaksi. Median toimittajat ja huutoäänestyksen järjestäjät eivät voi olla arvojohtajia, eivätkä he ole vastuussa tai maksa vaateitaan. Päätöksiä varten meillä on sivistys ja demokratia.

Asioita pitää hoitaa, järjellä ja tunteella, ja osaamisella. Eikä pelkästään tunteen palolla  ja intuitiolla, mikä on aiheuttanut paljon vahinkoa. Mikä järki on ulostuloissa haukkua heppoisin perustein melkein kaikkia, esimerkiksi itää ja länttä ?  Siinä loppuu ystävät ja ystävällisyys.

Uutisia aiheesta viimeaikana. Oliko loppuun ajateltua ? Saattaa kutsu USAn vähän viivästyä.
http://www.suomenmaa.fi/uutiset/presidentti-niinisto-trumpin-maahantulorajoitukset-lansimaisten-arvojen-ja-kansainvalisten-sopimusten-vastaisia-6.3.200589.f4b5b77188

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/171939-nyt-tuli-jaatava-lausunto-euroopan-huipulta-venajan-kaytos-jarkyttaa-ja-tyrmistyttaa

Paavoa potuttaa, että Ulkoministeri Soini meni virkamatkalle Valkoiseen taloon
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005067688.html

Putin. Suomi on Venäjän prioriteettikumppani. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/putin-suomi-on-venajan-prioriteettikumppani/EbGbdHD8


Keskustan äänenkannattaja
http://www.suomenmaa.fi/uutiset/analyysi-trumpin-sota-faktoja-vastaan-heratti-epailykset-presidentin-mielenterveydesta-6.71.200282.7da8a42ab1

Neuvottelut ja kutsu Pohjois-Koreaan

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012031415323361_uu.shtml

USA on kiinnostunut suorista maiden välisistä suhteista EU:n alueella.  http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005097649.html

 

The Finns Party and UKIP have shared a similar journey from the outside to the mainstream

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *